Zirkonyum Seramik

Zirkonyum Seramik Nedir?

Zirkonyum seramik yöntemi aynı zamanda hastaların metal kaplama ile karşılaştıkları sorunları aşmak için tercih edilmektedir. Bunun yanında zirkonyum tedavisi yöntemi ile hastaların metal çerçeveye ihtiyaç duymadan yararlanması sağlanabilmektedir.

Son zamanlarda hastalarda diş kaplama için kullanılan zirkonyum seramik yöntemi ile oksijen ile birleştiğinde çok sert bir malzemeye dönüşen zirkonyum nitelikli ve uzun ömürlü bir kaplama çeşidi olarak kullanılmaktadır.

Aynı zamanda hastaların bu yöntem ile birlikte metal seramik kaplamaların zararlarından uzak kalması da yerine getirilmektedir. Hızlı bir şekilde şekil alması ve aynı zamanda hastaların yemek yeme alışkanlıklarına dair önemli avantajları olması da artıları arasında yer almaktadır.

Zirkonyum Seramik Hizmetleri

Bu diş kaplama malzemesinin porselen ile aralarında bir takım farklılıklar bulunmaktadır. Her şeyden önce hastalarda bu yöntem kullanılarak yüksek gerilime karşı bir direnç oluşturulmaktadır.

Günümüzde yeme içme alışkanlıkları yüksek hassasiyet gerektiren malzemelere ihtiyaç duyar. Özellikle yüksek karbonhidrat ile beslenme nedeni ile hastaların diş ve diş etlerinde meydana gelen bozulmaların görünüm sorunlarını gidermek için zirkonyum seramik malzeme tercih edilmektedir.

Bu yöntem ile estetik bir görünüm dokuların uyumu sağlanmakla birlikte doğal bir malzeme olarak da ön plana çıkmaktadır. Metal köprüler kullanılarak yapılan bu yöntem ile hastaların teknik olarak daha iyi bir görünüm elde etmesi amaçlanmaktadır. Günümüzde zirkonyum ile yapılan bu kaplama yöntemi hastaların beslenme alışkanlıklarının nitelikli olarak karşılanması adına da önem taşımaktadır.

Zirkonyum Seramik Nasıl Yapılır?

Hastalarda zirkonyum seramik tedavisine başlanmadan önce gerekli tetkiklerin yapılarak uygun tedavinin sağlanması gerekmektedir. Aynı zamanda hastaların çene yapısında ya da diş etlerinde meydana gelen görünüm bozuklukları nedeni ile başta diş hekimleri olmak üzere doktorların tedaviye yön vermesi beklenmektedir. Uygun diş kaplama malzemesi ile birlikte diş ile orantılı olarak inceltme yapılabilmektedir.

İlginizi Çekebilir  Çocuk Diş Doktoru

Günümüzde tedavi yönteminin gerçekleştirilmesi aşamasında hastaların genel görünümlerinin iyileştirilmesi aşamasında tercih edilen bu yöntem aynı zamanda hastaların asıl diş rengine özel üretilebilmektedir. Bu yönleri ile zirkonyum daha iyi bir görünüm isteyen ve estetik olarak da dişlerinin daha iyi görünmesini isteyen hastalar bu yöntemden yararlanmaktadır.

Günümüzde dişlerin yapısına uygun olarak en ince kalınlıkta da seramik malzeme kullanımı mümkündür. Aynı zamanda hastaların tedavisi aşamasında kullanılan bu yöntem son zamanların en yenilikçi yöntemleri arasında yer almaktadır.

Zirkonyum Seramik Diş Kimlere Uygulanır?

Bu diş kaplama yöntemi her türlü hastaya uygulanan bir yöntemdir. Bunun yanında söz konusu yöntemin hayata geçirilmesi aşamasında dişlerde ve çene yapısında var ise diğer bozuklukların giderilmesi tavsiye edilmektedir.

Bazı durumlarda öncelikle diş etlerinin tedavisinin yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda hastalarda bulunan diş plakları ve diş taşı gibi sorunların giderilmesi ile birlikte başarılı bir tedavi sağlanabilmektedir.

Gerekli şartları yerine getiren tüm hastalarda uygulanabilen bir yöntemdir. Aynı zamanda hastalarda bu tedavi yönteminin gerçekleştirilmesi aşamasında nitelikli olarak bu yöntemden yararlanılmaktadır. Bunların dışında son zamanlarda tercih edilen bu yöntem ile hastaların genel görünümlerinde gülüş estetiği de sağlanabilmektedir.

Dişlerin ve diş etlerinin istenilen forma kavuşturulması ile birlikte basit bir şekilde hastaların istediği estetik sorunlar giderilmektedir. Son zamanlarda birçok sağlık merkezinde ve diş cerrahi merkezinde uygulanan bu yöntem normal porselen kaplamaya karşı metal bağlantılarının olmaması gibi bir avantaj sunmaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı zirkonyum yöntemi hastalarda uygulanmaktadır.

Zirkonyum Seramik Öncesi

Gerek çene görüntüsünün alınması gerekse de çene içerisindeki diğer diş sorunlarının giderilmesi gerekmektedir. Diğer sorunlar var iken bu kaplama yöntemlerine ihtiyaç duyulmamaktadır. Aynı zamanda seramik kullanımı nedeni ile uzun yıllar dayanımları olması da artıları arasında yer almaktadır. Her şeyden önce hastaların daha doğal bir görünüm arzu etmeleri noktasında kullanılan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

İlginizi Çekebilir  Diş Apsesi

Bunun yanında zirkonyum yönteminin gerçekleştirilmesi aşamasında hastaların gerekli tetkiklerinin yapılması ve kaplama yapılacak diş sayısının bilinmesi ile tedaviye başlanmaktadır. Zirkonyum tedavisi ile hastaların görünümlerinde ortaya çıkan sorunların giderilmesinin yanı sıra uzun yıllar sürdürülebilecek bir tedavi sağlanabilmektedir.

Ülkemizde son zamanlarda birçok sağlık merkezinde başarılı bir şekilde yerine getirilen seramik aynı zamanda hastaların tercihlerinin yansıtılması aşamasında da ön plana çıkmaktadır.

Zirkonyum Seramik Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Zirkonyum malzemenin kullanımı aşamasında metal bağlantılar bulunmamakla birlikte dişlerin yapıştırılması amacı ile çeşitli yapıştırıcılar kullanılmaktadır. Seramik malzemenin tam olarak oturması için beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek gerekmektedir.

Aynı zamanda hastaların aşırı sıcak ya da aşırı soğuk besinleri tüketmemesi de gerekmektedir. Bu şekilde diş kaplamanın tam olarak oturması ile birlikte hastaların tedavisinde başarı ortaya konulabilmektedir.

Günümüzde seramik tedavisinin bu şekilde yerine getirilmesi aşamasında siz de başarılı bir şekilde bu yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Ülkemizde seramik yöntemlerinin yerine getirilmesi aşamasında benzersiz bir şekilde yararlanılacak bu yöntemin aynı zamanda hastalarda nitelikli bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıktığı söylenebilmektedir. Tüm bu nedenlerden dolayı seramik son zamanların en çok tercih edilen yöntemleri arasında yer almaktadır.

Zirkonyum Seramik Diş Avantajları Nelerdir?

Bu yöntem ile oluşturulan diş kaplama oksitlenmeye karşı dirençlidir. Aynı zamanda hastaların bu yöntem ile uzun ömürlü bir diş kaplama sahibi olması amaçlanmaktadır. Yine tedavi yönteminin gerçekleştirilmesi aşamasında metal içermeyen bir kaplama olması da zirkonyum yönteminin artıları arasında bulunur.

Ana dişler ile en uyumlu yapılar olarak bu yöntem tercih edilir. Yine tedavi aşamasında hastaların ışık geçirgenliğinin sağlanması aşamasında bu tedavi yöntemi karşımıza çıkmaktadır. Zirkonyum dişlerin renk değiştirmeme özellikleri de avantajları arasında sayılabilmektedir.

Pürüzsüz ve kaygan bir yapıya sahip olması hastaların gerçek bir diş hissi elde edebilmesi açısından önemlidir. Bu aynı zamanda plak birikiminin engellenmesi adına da önem taşımaktadır. Benzersiz nitelikleri ile ön plana çıkan bu yöntem günümüzde birçok sağlık merkezinde başarılı bir şekilde yerine getirilmektedir.

İlginizi Çekebilir  Kemik Ogmentasyonu

Siz de klasik dip kaplama ve dolgu yöntemleri hakkında daha iyi fikir edinmek istiyor iseniz bu yöntemden yararlanabilir ve sağlık merkezlerinden tedavi hakkında bilgi alabilirsiniz.

Zirkonyum Seramik Fiyatları 2024

Fiyat olarak bakıldığında zirkonyum seramik fiyatlarının son zamanlarda düşük seviyelerde olduğu görülmektedir. Aynı zamanda hastalarda bu tedavi yönteminin gerçekleştirilmesi aşamasında kaplama yapılacak diş sayısı başta olmak üzere birçok detayın değerlendirilmesi de sağlanmaktadır. Bu tür detaylara bağlı olarak hastaya özel fiyatlar ortaya çıkmaktadır.

Aynı zamanda farklı sağlık merkezlerinde uygulanan bu yöntemlerin son zamanlarda fiyatlarının genel olarak düşme eğiliminde olduğu söylenebilmektedir.

Sonuç olarak günümüzde hastalar tarafından talep edilen ve fiyat olarak makul seviyelerde olan bir yöntemdir. Aynı zamanda hastaların seramik kaplama ile ilgili endişelerinin en aza indirilmesi aşamasında tecrübeli doktorlardan yardım alabilirsiniz.

Benzersiz bir yöntem olarak karşımıza çıkan bu yöntem ile birlikte hastaların nitelikli bir şekilde yararlanması amaçlanmaktadır. Siz de uzun kullanım ömrü ile ön plana çıkan bu tedavi yönteminden yararlanabilir ve en düşük zirkonyum seramik kaplama ürünlerini elde edebilirsiniz.